Forskel mellem versioner af "Silkeborg Venstreblad"

Fra WikiSilkeborg
Skift til: Navigation, Søgning
(Siden blev oprettet: Silkeborg Venstreblad blev stiftet i 1911 af række radikale venstremænd.)
 
Linje 1: Linje 1:
Silkeborg Venstreblad blev stiftet i 1911 af række radikale venstremænd.
+
Silkeborg Venstreblad blev stiftet i 1911 af række radikale venstremænd. Første udgave udkom 2. oktober 1911 og var i første omgan langt an på at dække Silkeborg og Kjellerup med radikale nyheder og ikke mindst debat og polimik med de andre aviser i området.
 +
Avisen blev udgivet af et aktieselskab med Chr. Christensen som ansvarshavende og Johannes Madsen.
 +
Avisenvar i mange år den radikale stemme i området og gjorde sig bemærket ved at vokse til et mindre imperium af radikale aviser i det midtjyske. Avisen udgav aviser i 11 byer og havde navnet den Midtjyske Venstrepresse.
 +
Avisen udkom frem til 1950 hvor den lukkede på grund af en belastet økonomi. Store investeringer i trykkeri og 2. verdenskrig væltede i sidste ende Silkeborg Venstreblad.
 +
Bladet findes komplet på Silkeborg Arkiv.

Versionen fra 17. jun 2010, 18:31

Silkeborg Venstreblad blev stiftet i 1911 af række radikale venstremænd. Første udgave udkom 2. oktober 1911 og var i første omgan langt an på at dække Silkeborg og Kjellerup med radikale nyheder og ikke mindst debat og polimik med de andre aviser i området. Avisen blev udgivet af et aktieselskab med Chr. Christensen som ansvarshavende og Johannes Madsen. Avisenvar i mange år den radikale stemme i området og gjorde sig bemærket ved at vokse til et mindre imperium af radikale aviser i det midtjyske. Avisen udgav aviser i 11 byer og havde navnet den Midtjyske Venstrepresse. Avisen udkom frem til 1950 hvor den lukkede på grund af en belastet økonomi. Store investeringer i trykkeri og 2. verdenskrig væltede i sidste ende Silkeborg Venstreblad. Bladet findes komplet på Silkeborg Arkiv.