Dreng og skildpadde

Fra WikiSilkeborg
Skift til: Navigation, Søgning
"Dreng og skildpadde" placeret ved bassin på Torvets vestlige side

Bronzeskulpturen "Dreng og skildpadde" blev prøveopstillet på Torvet i Silkeborg 19. august 1974 i forbindelse med nyindretning af byens centrum. Skulpturen blev overdraget byen ved et gavebrev 13. januar 1975.

Skulpturen forestiller en dreng, der rider på en kæmpeskildpadde. Den er ca. 1 meter høj og er anbragt i et hjørne af et bassin opbygget af granitsten med en lille vandkaskade i midten. Prøveopstillingen i 1974 skete i et lavvandet bassin på Torvets vestside - foran rådhuset.

I oktober 1979 blev skildpaddedrengen flyttet i forbindelse med en større omlægning af Torvet. Den ny placering var i et bassin i den østlige ende af Torvet, der i løbet af sommeren endelig var et samlet gå-torv. Udenom bassinet blev der opstillet bænke og en lavet del beplantning. Derved kom område til at fungere som en lille oase.

I forbindelse med etablering af p-kælder på Torvet (indviet 17. juni 2017) blev skulpturen midlertidigt flyttet. Den blev genopstillet i slutningen af maj 2017 på Torvets sydvestlige side, tæt på begyndelsen af Vestergade - ikke langt fra sin oprindelige placering.

Bronzeskulpturen er fremstillet af Hans Giessler (1889-1969, Schweiz). Giessler forærede den originale gipsmodel til fabrikant F. W. Schrøder fra Kolding, der lod en bronzeafstøbning foretage i København. Schrøder var barnefødt i Silkeborg.

Et andet eksemplar af "Dreng og skildpadde" er opstillet ved Schulhaus Kleeweid, Leimbach-Zürich.